Grip Op Lastig Gedrag

In 3 maanden tijd leer je precies hoe je lastig gedrag in de klas aan moet pakken met interventies die zorgen voor resultaat voor de lange termijn.

Het allerliefst zou jij meer tijd en ruimte willen om met dat kind dat in jouw klas lastig gedrag laten zien in alle rust het gesprek aan te gaan. 

Alleen de realiteit is, dat hoe graag je dit ook wil en ieder kind echt verder wil helpen en wil geven wat hij nodig heeft. Dit in de praktijk gewoonweg heel lastig is.

Want naast dat jouw groep niet altijd door een collega kan worden overgenomen, deze gesprekken ten koste gaan van de lestijd of dat er op deze momenten onrust in jouw groep ontstaat. Is dit kind niet het enige kind in jouw klas waar jouw aandacht naartoe gaat. Want naast dit kind heb je ook nog 27 andere kinderen (al dan niet met een rugzak) waar je ook mee verder moet. Die ook op jou zitten te wachten en ook jou zorg en aandacht nodig hebben.

Je voert deze gesprekken niet op je gemak.

Daarnaast merk je dat de interventies die je inzet niet het effect hebben waar je wel op had gehoopt. Het gedrag gebeurt toch vaak weer.

Je hebt soms het gevoel dat je handen te kort komt en dat je het kind niet bieden wat hij nodig heeft. Het kost je veel energie en levert je vooral veel frustratie op.

Je zou zo graag willen zien dat wat je doet meer impact heeft op het gedrag van het kind. Dat het gedrag blijvend is of dat in ieder geval de terugval minder groot is.

Wat als ik jou nu vertel dat jij als leerkracht, met de zorg voor een klas vol kinderen, toch de tijd kunt vinden om echt het verschil te maken voor dat kind in de klas dat lastig gedrag laten zien. Met een aanpak die zorgt voor resultaat voor de lange termijn. Wat zeg je dan?

Ik hoop dat je zegt kom maar op! 💪🏻🔥 Want verschil maken bij lastig gedrag in de klas is absoluut mogelijk. Mits je bereid bent om overtuigingen als “ieder kind heeft andere behoeftes” en “ieder kind heeft iets anders nodig” los te laten.

Het is heel idealistisch om voor ieder kind een andere aanpak te willen, maar in de praktijk alles behalve realistisch.

Omgaan met lastig gedrag in de klas vraagt om een andere aanpak.

En hoe die aanpak nu anders kan, dat is precies waar ik jou tijdens de training Grip Op Lastig Gedrag vanaf zaterdag 6 april ga leren.

In 3 maanden tijd leer je precies hoe je met de stappen uit door mij speciaal ontwikkelde GRIP-methodiek lastig gedrag in de klas aan kunt pakken. Met interventies die zorgen voor resultaat voor de lange termijn. Zodat deze kinderen weer zelfvertrouwen krijgen, zich gezien, gehoord en begrepen voelen, maar bovenal zodat jij kan doen wat jij het allerliefste doet. Lesgeven en kinderen verder helpen en zien groeien in hun ontwikkeling.

De komende 3 maanden gaan we aan de slag met:

-sModule 1: Lastig gedrag is meer dan je ziet 👀 🔍 Hoe je achter de oorzaak van lastig gedrag komt, zodat je weet waarom deze kinderen doen zoals ze doen en wat ze van jou hierin nodig hebben. Je leert wat de triggers zijn van lastig gedrag en wat je hiermee kunt doen. Maar ook hoe je de kinderen zelf bij dit proces kunt betrekken.

Module 2: De basis van ieder kind – live trainingsdag 28 september 🧱🔨 Je leert met mijn speciale GRIP methodiek stap voor stap hoe je lastig gedrag aanpakt door kinderen die emotionele vaardigheden aan te leren, waarmee ze inzicht krijgen in de gevoelens, gedachten en emoties die onder hun gedrag ten grondslag liggen. Zodat ze zichzelf beter leren kennen en een andere manier vinden om zich te kunnen en te mogen uiten.

Module 3: In gesprek met kinderen – online masterclass 🧒🏼 💬 Hoe je door een kindgesprek erachter komt wat een kind nu echt dwars zit. Je leert hoe je op een laagdrempelige manier, met de juiste visuele ondersteunende materialen, een goed kindgesprek voert over het gedrag. Zodat jij en het kind inzicht krijgen in wat zijn onderliggende hulpvraag is.  

Module 4: Van leren naar reguleren – live trainingsdag 9 november 😡 😭 😨 😀 Hoe je kinderen met behulp van mijn speciale GRIP methodiek leert om de gevoelens, gedachtes en emoties die onder hun gedrag ligt (en de spanning die dit met zich meebrengt) te kunnen reguleren. Door hen die kennis en tools in handen te geven die zorgen voor rust in hun hoofd (en in hun lijf). Waardoor ze zichzelf weer kunnen sturen en daardoor goede oplossingsstrategieën in kunnen zetten.

Module 5: In gesprek met ouders 👪🏻 💬 – online masterclass Hoe je ervoor zorgt dat je de ouders goed betrekt bij de aanpak, zodat je ook hen mee krijgt en hen tegelijkertijd ook die kennis en tools in handen geeft, zodat zij als ouder hun kind ook zelf verder kunnen helpen.

Module 6: Zet kinderen in hun kracht – live trainingsdag 14 december 🦸🏼‍♂️ 🦸🏼‍♀️ Hoe je ervoor zorgt dat je de kinderen die lastig gedrag laten toch weer in hun kracht komen te staan, zelfvertrouwen krijgen. Zodat ze weer weer letterlijk voelen en ervaren dat ze goed genoeg zijn en op zichzelf kunnen en mogen vertrouwen.

Module 7: Sterk staan voor de klas bij lastig gedrag – online masterclass ❤️‍🔥 Hoe zorg je ervoor dat je het gedrag van een kind niet te veel betrekt op jezelf, dat het je minder persoonlijk raakt en dat je er zelf niet aan onderdoor gaat. Zodat jij vanuit rust en verbondenheid die leerkracht kan zijn die jij voor de kinderen wil zijn.

Wat je nog meer krijgt:

✅ Toegang tot de GRIP databank waarin alle theorie en praktijkopdrachten uit de training tot je beschikking staan. Gebaseerd op de 5 stappen uit mijn speciale GRIP methodiek, waar je ook na de training gebruik van kan blijven maken.

✅ Toegang tot de besloten Grip op lastig gedrag Facebookgroep waar jij al je vragen kan stellen n.a.v. de live trainingsdagen, masterclasses en praktijkopdrachten. Je krijgt hierin van mij alle ondersteuning die je nodig hebt. 

✅ Als BONUS Gratis deelname aan de workshop Eerste Hulp Bij Lastig Gedrag in de klas t.w.v. €149,- 

De training start op zaterdag 6 april 2024 met een live trainingsdag in mijn praktijkruimte in Spijkenisse.

Deze training is geschikt voor leerkrachten, kindercoaches, jeugdhulpverleners en schoolmaatschappelijk werkers. 

Je hebt echt de motivatie om het gedrag van kinderen anders te bekijken en je voelt diep van binnen die drive om lastig gedrag echt anders aan te willen pakken.

De voorwaarde is dat je iedere week tijd maakt voor de praktijkopdrachten die ik je aanreik, om daadwerkelijk verandering in gedrag teweeg te kunnen brengen. 

Maar boven alles kan je niet wachten om voor deze kinderen echt het verschil te maken! 🔥💪🏼 

Want lastige kinderen bestaan niet, maar wel kinderen die het verdomd lastig hebben.

Van €1999,- voor €999,-

(betaling in 5 of 10 termijnen is ook mogelijk)

Gegevens

7 + 9 =