Boks je krachtig

“De volgende keer moet je gewoon terugslaan!” Je weet dat het niet goed is wat je zegt, maar het is zo moeilijk om jouw kind dagelijks zo te zien worstelen. Je ziet dat de kinderen in de klas over hem heen lopen, dat hij niet voor zichzelf durft op te komen. Elke dag gaat jouw kind met buikpijn en tegenzin naar school. Je ziet dat jouw kind zich steeds verder terugtrekt en gewoonweg diep ongelukkig is. 

Je wil niet dat jouw kind een vechtersbaasje wordt, want dat is hij niet, maar je wilt zo ontzettend graag dat hij eindelijk eens voor zichzelf opkomt. Op welke manier dan ook. 

“Is het weer zo ver! Dit is de 3de keer dat de meester belt om te vertellen dat je op het schoolplein hebt gevochten”. Waarom kan jouw kind nooit eens normaal iets oplossen? Jouw kind is niet die boosdoener, dat vervelende kind. Je weet dat jouw kind zo doet, omdat hij ontzettend ongelukkig is en niet weet hoe met die vervelende opmerkingen die andere kinderen maken om moet gaan. Je hebt al zo vaak gezegd dat als zoiets gebeurt hij er van weg moet lopen, maar toch gaat hij er iedere keer weer op in. 

boks-je-krachtig

Je zal jouw kind vast wel herkennen in één van bovenstaande situaties. Je hebt al van alles geprobeerd, verschillende gesprekken gehad met school en met hem, maar alles wat er wordt gezegd lijkt gewoonweg niet binnen te komen. Je wil dat jouw kind gezien wordt zoals hij echt is, dat hij op een goede manier voor zichzelf op kan komen en dingen anders weet op te lossen. Je wil zo graag dat onbezorgde kind weer zien wat lekker in zijn vel zit, vrienden maakt en met plezier naar school gaat.

De training Boks je krachtig biedt de oplossing. Boksen? Zal je denken. Zorgt dat er juist niet voor dat mijn kind met zijn vuisten dingen oplost in plaats van met woorden? Alles behalve, want leren boksen is niet het doel van de training Boks je krachtig, maar een manier waarop jouw kind weer leert voelen wat er in zijn lijf gebeurt, zodat hij zijn emoties en spanningen beter leert herkennen, leert aanvoelen waar zijn grenzen liggen, zodat hij deze grenzen beter aan kan geven, zichzelf beter leert kennen waardoor hij zijn gedrag kan veranderen, niet voor de ander maar voor zichzelf, beter voor zichzelf kan kiezen, zodat hij voor zichzelf op kan komen. Dit alles zorgt ervoor dat jouw kind weer leert vertrouwen op zijn eigen kracht en kunnen, waardoor jouw kind weer lekker in zijn vel komt te zitten.

Tijdens de training Boks je krachtig worden er verschillende werkvormen gebruikt, zoals het in de lucht boksen, dus niet tegenover elkaar waarbij je de ander zo snel en zo hard mogelijk moet zien te raken, spellen waarbij je moet samenwerken en elkaar moet uitdagen zonder dat de bokshandschoenen eraan te pas komen, maar ook het ‘sparren’ met elkaar en oefeningen die je fysiek sterk(er) maken. 

Zo ziet de training Boks je krachtig ziet er praktisch uit:

  • vragenlijst voor ouder en kind
  • telefonisch gesprek
  • 6 bijeenkomsten voor het kind
  • 2 individuele bijeenkomsten voor de ouder
  • 3 bijeenkomst voor ouder en kind 

De training Boks je krachtig is er voor kinderen uit groep 5 t/m 8 en start op donderdag 4 november en is 9 aaneengesloten weken (met uitzondering van de Kerstvakantie) tot donderdag 12 januari. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en zijn van 15:30 tot 17:00 in de praktijkruimte van KidsAbilities, Raadhuislaan 93 in Spijkenisse. De kosten voor deze training bedragen €497-.

Lijkt de training Boks je krachtig je wat en wil je onderzoeken of dit precies is wat jouw kind nodig heeft en hem weer rust, vertrouwen en zelfverzekerdheid brengt? Neem dan contact met mij op via onderstaand contactformulier.