Ontdek je superkracht!

Het is zondagavond. Tijdens het avondeten praten de ouders van Floor nog even na over de dag. Floor krijgt maar met moeite haar avondeten op. Ze heeft buikpijn en ze voelt zich niet lekker. Floor zit met haar gedachten bij school. “Waarom moeten we elke dag rekenen. Rekenen is stom!” Iedere dag begint de juf met een kort rekendictee. Tijdens het rekendictee kan ze zich altijd maar moeilijk concentreren en aan het eind van het dictee heeft ze vaak niks ingevuld. Als Floor alleen al denkt aan die moeilijke rekensommen begint haar buik alweer te rommelen. “Waarom beginnen we nou nooit eens met muziek of tekenen, dat vind ik wel leuk.”

We kennen allemaal kinderen die net als Floor opzien tegen rekenen, lezen, schrijven of spelling en eigenlijk liever iets anders zouden doen. Tijdens de rekenlessen vult ze nauwelijks iets in. “Als ik niks invul kan ik ook geen fouten maken”. Ze gooit het bijltje erbij neer. Er zijn ook kinderen die het uiterste van zichzelf vragen.

“Nog maar heel eventjes”. Lars is druk bezig met het oefenen van zijn spreekbeurt. Hij heeft alles zelf gedaan en wilde geen hulp van zijn ouders. “Zou morgen alles wel goed gaan. Als ik maar niets vergeet.” Lars heeft zijn spreekbeurt wel al honderd keer gelezen. Hij heeft het voetballen met vriendjes uit de buurt aan zich voorbij laten gaan. De vorige keer toen hij zijn spreekbeurt hield wist hij niets meer. “Ik heb toen niet lang genoeg geoefend”. Wanneer het tijd is om te gaan slapen leest Lars nog één keer zijn spreekbeurt door. “Nog een keertje dan…” 

Zowel Floor als Lars zijn onzeker en faalangstig. Ze zijn bang om fouten te maken. Waar de één het werk vermijdt door niets te doen, vraagt de ander het uiterste van zichzelf. Floor en Lars hebben zo hun eigen overlevingsstrategie. Hoe ze met de situatie omgaan is alles behalve handig, met name voor henzelf.

Herken je dit? Dan maak je je vast zorgen? Hebben jullie al van alles geprobeerd, maar niets lijkt te helpen? Zou jij ontzettend graag willen dat jouw kind weer lekker meedoet op school, geen buikpijn meer heeft en de inspanning levert die bij hem past. Wil jij dat jouw kind weer met plezier naar school gaat, vertrouwen heeft in zichzelf en geloof heeft in eigen kunnen. Dat jouw kind denkt “wat ik doe is goed genoeg”? Dan ik heb ik iets moois voor je. Namelijk een methodiek die wel werkt: Ontdek je Superkracht!

In dit traject brengen we door middel van coaching, beweging en spel verandering in denken, voelen en doen tot stand. In ieder coachingstraject komen deze 5 thema’s terug:

 • ik-sterkte en ik-versterking
 • wat gebeurt er in mijn lijf
 • emotieregulering
 • ojee en okee gedachten
 • ontspanningsoefeningen

Deze thema’s zorgen ervoor dat jouw kind niet alleen WEET maar ook VOELT dat hij goed genoeg is. Ieder kind heeft een kans, je moet alleen de juiste ingang zien te vinden. Leren is zoveel meer dan alleen op je stoel zitten. Het is je al bewegend nieuwe ervaringen en kennis eigen maken, door alles zelf te doen en te ervaren. Bewegen en je lijf gebruiken zorgt voor vertrouwen in je lijf en zorgt daarmee voor vertrouwen in jezelf. Zelfvertrouwen is het allerbelangrijkste wat er is. Als we terug gaan naar de basis, terug naar beweging, dan komt ieder kind op zijn eigen niveau.

Leren is ontzettend belangrijk, maar zelfvertrouwen is belangrijker. Wie een kind nu is is geen vaststaan gegeven. Ik denk dat een diagnose of stempel voor een kind geen oplossing is. Je moet kijken naar dat wat eronder zit. Waarom doet een kind wat hij doet? Een kind is niet zijn diagnose, niet zijn stempel, een kind is meer dan zijn faalangst, autisme of ADHD.

Zo ziet het traject er heel praktisch uit:

Ontdek je superkracht

 • Sparsessie ouders
 • Kennismaking met het kind
 • Screening
 • Terugkoppeling screening
 • Psycho-educatie ouders
 • 6 sessies met het kind
 • 1 sessie met de ouder
 • Evaluatie

Het hele traject duurt 6 (basis) tot 12 (intensief) maanden. De sessies vinden op de school van jouw kind onder schooltijd plaats. Hierdoor is er een nauwe samenwerking met school, zijn de lijntjes kort, maar behoud jij de regie over jouw kind en worden er goede afspraken gemaakt met betrekking tot privacy.

Jouw rol als ouder is in dit traject ontzettend belangrijk. Jij vormt een belangrijke schakel in de groei en ontwikkeling van jouw kind. Jouw kind krijgt huiswerk mee en doet samen met jou thuis opdrachten die hij tijdens de sessies meekrijgt. Zo zal jouw kind zich gezien en gehoord voelen, voelt jouw kind zich begrepen en wordt het weer gezellig in huis.

Tijdens het Ontdek je superkracht! traject krijgen de kinderen een schatkistje, een map met daarin huiswerk en gemaakt werk.

 • Basistraject 14 sessies €1190,-  (half schooljaar)
 • Intensief traject 21 sessies (7 sessies meer) €1785,- (heel schooljaar)

Op basis van de screening wordt in overleg met jou bepaald welk traject het beste aansluit bij jouw kind. De ervaring leert dat er al heel snel resultaten en verandering in gedrag en houding zichtbaar zijn. Als vanzelf vloeit daar een verbetering van de schoolresultaten uit voort. Het mooie is: daar waar andere programma’s dan stoppen gaan wij door. Want alleen op die manier halen we niet alleen de beste resultaten, maar ook nog eens resultaten die blijven!

Wil je onderzoeken of deze werkwijze precies is wat jullie kind weer naar meer plezier, rust en zelfverzekerdheid brengt, neem dan contact met mij op via onderstaand contactformulier. Dan kijken we samen wat er speelt, wat de behoeften zijn en wat ik daarin voor jullie kan betekenen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. En kan telefonisch of bij jullie aan huis plaatsvinden.